Tammioon voi tulla helposti omalla veneellä. Vierasvenesatama sijaitsee saaren pohjoisosassa, Tammion kylän läntisellä eli Länspään puolella. Satama on selvästi merkitty navigaattoreissa ja merikorteissa, vaikka sinne ei ole väylää.
Luoteesta Haminan suunnalta tultaessa Tammioon suunnataan Uudeltamatalalta. Sen löytää kartalta Houtereen eteläpuolelta länsi- ja eteläviittaparin luota. Väylältä lähdetään suoraan kaakkoon. Satamaan tullaan hieman pohjoisen puolelta kaartaen.
Jos saarta lähestyy Kuorsalon ”takaa” pohjoispuolelta, väylältä poiketaan Harvajanniemen eteläpuolisen viimeisen punaisen viitan jälkeen. Siitä suunta otetaan suoraan etelään, kohti itä–länsi-suuntaista väylää merkkaavaa eteläviittaa, kuitenkin niin että Kuorsalon luodot ja karit jäävät riittävän etäälle styyrpuurin puolelle. Kun eteläviitta on ohitettu, kurssia korjataan hieman länteen.
Tammion satamaa lähestytään suoraan pohjoisesta. Styyrpuurin puolelle jää Nuottakari, aallonmurtaja paapuurin puolelle. Vierasvenepaikat ovat aallonmurtajan päässä heti sen sisäpuolella, joten vapaat paikat näkee vasta, kun on purjehtinut sisään satamaan. Poijuja on puolentusinaa ja tilaa noin 10 veneelle. Satama on alttiina lähinnä voimakkaille luoteistuulille.
Veneen kokka kiinnitetään aallonmurtajaan, mutta siihen ei ole ihan helppo rantautua. Aallonmurtaja on korkea ja sen sivussa on vain kapea lankku, joka sateella voi olla pettävän liukas. (Kylän osakaskunta on hakenut rahoitusta aallonmurtajan parannukseen.)
Aallonmurtajan arkkulaituri on varattu yhteysaluksen käyttöön, eikä siihen saa kiinnittyä, ei edes arkun sivuille. Kun yhteysalus Vikla saapuu laituriin, sen kahvilapalvelut ovat kuitenkin myös vierasveneilijöiden käytettävissä.
Veneilijöiden on syytä huomioida, että Tammiossa ei ole vierasvenesatamalle tyypillisiä palveluja. Saaressa ei ole juoksevaa vettä, eikä se ole sähköverkon piirissä. Siksi Tammiossa ei ole vesi- tai jätepistettä, ei septitankin tyhjennyspistettä, eikä kauppaa, kahvilaa, yleistä saunaa tai pesuhuonetta. Saaren museon takana on huussi, jota Tammion kotiseutuyhdistys ylläpitää. Veneilijöitä pyydetään ystävällisesti viemään kaikki roskansa mantereelle, ihan kuten tammiolaiset itsekin vievät.
Tammiossa ei ole leirintäaluetta, vaan kaikki on yksityistä maata. Jos haluaa pystyttää teltan, siitä on sovittava maanomistajan kanssa. Yleistä uimarantaa ei ole, mutta kylänrannasta voi kahlata uimaan.