Haapasaari-retki – monen tammiolaisen kesän kohokohta

Kuvat Tuire Kaitila-Tarvainen

Tammion kotiseutuyhdistys ja Kuorsalo-Seura järjestivät yhteisponnistuksena kesän suurtapahtuman: kahden saaren väki osallistui merelliselle kesäretkelle heinäkuun lopussa. Vikla vei ja toi valtavan porukan tutustumaan upeaan ja Tammiosta katsoen hyvin erilaiseen kyläyhteisöön.

Kaikkiaan 92 saarelaista, lapsia ja aikuisia, osallistui retkelle. Matkalla kuultiin meiltä Matti Pitkäsen muisteloita elämän varrelta Haapasaaresta, Tammiosta ja Kurosalosta. Meitä emännöi koko päivän ajan Haapasaari-seuran puheenjohtaja Sirpa Ollikainen. Laivalla syötiin lohisoppaa kahdessa erässä. Haapasaaressa saatiin vierailla kahdessa talossa – Pohjanpelloilla ja Pohjolassa, joissa nähtiin paikallista rakennusperinnettä ja sisustusratkaisuja sekä kuultiin tutunoloisia tarinoita mittavista remontti- ja rakennusprojekteista. Lisäksi vierailtiin koululla Kotkan taiteilijaseuran näyttelyssä ja Luontokeskuksessa, kirkossa ja kaupalla. Kuorsalolainen Kai Kiilavuori soitti harmonia ja loi tunnelmaa kirkossa. Osuuskaupassa tehtiin hyviä ostoksia ja ihailtiin laajoja valikoimia ruoka-, juoma- ja remonttitarvikkeita, joista Haapasaaren asukkaat saavat nauttia vaikka joka päivä.

Paluumatkalla nautittiin kahvit ja korvapuustit kuka aurinkoisella kannella, kuka leppoisasti Viklan sisätiloissa seurustellen ja läpikäyden nähtyä ja koettua. Hyväntuulinen seurue palautettiin ensin Tammioon, sitten Kuorsaloon ja lopuksi vielä Kotkaan viimeiset risteilijät.

Kiitos hyvästä yhteistyöstä saariyhdistysten kesken ja osallistujille hyvästä matkaseurasta!

Lue Kuorsalo-Seura kirjoittama tarina retkestä tästä.