Kuorsalo-Seura Tammiossa 2022

Musiikki: Follow your Dreams
by Scott Holmes Music

Kuorsalo-Seura järjesti kesäretken Tammioon 20.7.2022. Onnistuneesta tapahtumasta syntyi molempien saarten yhdistysaktiivien kesän kohokohta – ehkä merkittävä uuden yhteistyöaikakauden startti!

Tasan kello 11 Tammion aallonmurtajaan rantautui 15 hengen seurue Tammionselän vastarannalta Kuorsalon saaresta. Merimatka tehtiin kuorsalolaisten omilla veneillä kohtalaista tuulta ja merenkäyntiä uhmaten.

Päiväretken ensimmäinen ohjelmanumero oli esittelykierros Tammion kylällä, jossa kokenut kesäoppaamme Anne kertoi vieraillemme Tammion merkittävimmistä paikoista ja historiasta. Kierroksen aikana keskustelu oli vilkasta. Moni Tammion paikka ja ihminen oli kokeneille kuorsalolaisille tuttuja, kuten esimerkiksi Vilho Suomalainen ja hänen kotinsa Tuomaantalo. Vilhohan otti vaimonsa Katri Arvilommin Kuorsalosta.

Esittelykierros päättyi museon kautta Seurantalolle, jossa Ann-Mari ja Anu olivat panneet pöydän koreaksi. Tarjolla oli pientä suolaista, molempien saarten yhteisen kalastajan ja mökkitalkkari Kolkun graavaamaa lohta, kahvia ja virvokkeita.

Seurantalolle ilmaantui lisää tammiolaisia, ja talon kuisti täyttyi iloisesta puheensorinasta. Kuulumisia vaihdettiin, ja ryhdyttiin muistelemaan joukolla menneitä. Yleisen jutustelun lomassa kuultiin myös spontaaneja puheita. Äänihuuliaan harjoittivat mm. Matti Pitkänen, Ari Suomalainen ja Jorma Jussila.

Paljon kiitoksia Kuorsalon väelle vierailusta. Oli mukava tutustua naapurisaaren väkeen ja löytää yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Tämä pitää ehdottomasti ottaa uusiksi!