Yhteysalus Tammioon

Tammioon pääsee kätevästi ja turvallisesti myös ilman omaa venettä. Meriset hoitaa säännöllistä reittiliikennettä vuoroveneillä monta kertaa viikossa.

Tammioon tutustumisessa on kaksi vaihtoehtoa. Omalla veneellä voi tulla milloin vain ja kiinnittyä aallonmurtajaan. Omassa veneessä voi yöpyä. Toinen tapa on nousta ”tuurimoottori” Viklan kyytiin, jolloin aikaa Tammioon tutustumiseen on Viklan aikataulun mukaisesti kerrallaan pari tuntia maissa. Tammion kotiseutuyhdistys järjestää Viklan kanssa yhteistyössä kesäkaudella mahdollisuuksien mukaan oppaan, jonka johdolla saa kuulla saaren historiasta ja nykypäivästä. Myös omatoimisesti voi liikkua kyltitettyjä teitä pitkin ja ihailla kylän kujia ja taloja ulkopuolelta. Kaikki maat ovat yksityisiä, eikä yleisiä leiripaikkoja ole.

Tammiosta poiketen Ulko-Tammiossa eli Itäisen Suomenlahden kansallispuistossa voi myös leiriytyä.

Vikla toimii tammiolaisten kahvilana ja palvelee monella tavalla kauppatavaroiden hankinnassa ja kuljetuksessa. Saaressa ei ole muita palveluja kuten kahvilaa, kauppaa tai vesipistettä. Sähköverkkoa ei ole eikä juoksevaa vettä. Huussi kuitenkin on ja sijaitsee museorakennusten takana. Osa Tammion viehätysvoimaa on selviytyminen vähällä.

Viklan kyytiin kannattaa tulla jo yksin merimatkankin vuoksi. Parin tunnin ajan voi keskittyä ihailemaan merimaisemia, nauttia virvokkeita ja lohileipiä sekä kuunnella samalla asiantuntevan kapteenin tarinoita lähisaarista ja niiden historiasta. Matka kestää pari tuntia Kotkan Sapokasta Tammioon.

Katso aikataulut ja hinnat Merisetin omilta sivuilta. Liput saa ostaa etukäteen verkkokaupasta.